Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 g salotta hagyma
» 1 ek extra szűz olivaolaj
» 15 g vaj
» 1 ág friss rozmaring
» 5gr szárított vargánya gomba
» 250 g édes gesztenye massza
» 200 ml tokaji muskotály
» tört színes bors
» só
» 100 g arany mazsola + mandulalapok
» 500 ml alaplé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát főzzük fel a borral.
A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül .
A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon vagy az olajon üvegesre dinszteljük.
Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított gombát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.
A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet).
Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben.
A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest.
Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból.
Megjegyzés / tipp:

A vargánya gombát nem szabad összetéveszteni a sátántinóru (Boletus satanas) mérgező gombafajjal.

Érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 16:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát főzzük, mandulát pirítsuk, salotta hagymát, vajon vagy, olajon üvegesre, szárított gombát, gesztenyemasszát morzsoljuk, fűszeres hagymára, levesbe öntsük, átszűrt bort, vargánya gombát, gesztenyemasszát, összetéveszteni, mandulalapokból, beállíthatjuk, mandulalapok, gombafajjal, dinszteljük, fokozatosan, harmóniában, krémesítsük, botmixerrel, sátántinóru, rozmaringot, Karácsonyi, habosítsuk, Tálaláskor, figyeljünk, fűszerként, maradjanak, mazsolából, morzsoljuk, szárított, borsozzuk, halványan, borlevest, olivaolaj, salotta hagyma, extra szűz olivaolaj, friss rozmaring, szárított vargánya gomba, édes gesztenye massza, tokaji muskotály, tört színes bors, arany mazsola mandulalapok, alaplé,
Csángó gulyás !
0 komment 16 ember kedveli
Csirkemell sajtosan
0 komment 8 ember kedveli
Filléres töltöttcsirke
0 komment 5 ember kedveli
Gyöngyi szelet
0 komment 15 ember kedveli
Húsvéti főtt sonka
0 komment 1 ember kedveli
Lebbencsleves
3 komment 1 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymaszósz
0 komment 9 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Őszibarackos máktorta
0 komment 15 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Zeusz szelet
0 komment 1 ember kedveli
Mogyorótorta
1 komment 2 ember kedveli
Almakrémes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Spárga sajtos-tejfölös mártással
0 komment 1 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.